Adventstid

 
Jag gillar att slå in paket, nästan så att jag ger bort klappar bara för att få slå in dom.
Speciellt gillar jag när man slår in något i "lager på lager", typ först i silkespapper, sen i en ask som i sin tur ligger i en låda med konfetti som är klädd med fint presentpapper och band.
Lite överdrivet kanske. 
 
 
 
Det finns en ganska rolig scen med Rowan Atkinson från julfilmen "Love actually "där han jobbar bakom en
smyckesdisk och ska slå in en julklapp åt en kund, där han bland annat skopar i blomblad och kryddor i presenten. Det är lite den metoden jag gillar.
 
 
 
 
 
 
Jag har fastnat lite för att virka julornament i form av hjärtan och stjärnor. Stjärnorna har jag gjort i tunnt bomullsgarn som jag sedan stärkt med lika delar trälim och vatten.
 
Det funkade bra tyckte jag, man får se till att försöka krama ur överflödigt lim och sedan platta ut på bakplåtspapper.
 
 
 
Stjärnorna monterade jag sedan på en tunn led-ljusslinga. Eftersom det redan var två ståltrådar i ljusslingan var det enkelt att bara kila in stjärnorna mellan dessa och böja tråden lite så satt dom fast.
 
 
 
 
 
 
Mitt i adventsmys så har jag börjat måla om två bokhyllor/vitrinskåp som vi har i vardagsrummet. Det är ju kul och ser ut att bli bra tycker jag, dock så är det ju så mycket mer jobb med att måla om saker än man tror + dyrare!
 
Jag beställde faktist kritfärg (chalkpaint) i vitt (insida skåp) och i en ljusgrå-blå nyans (utsida). Det som är bra med den färgen är att den fäster bra på underlag även om man slarvat med slipning och fungerar även på typ laminerade möbler. Märke på färgen är Autentico vintage.
 
Så här såg ena skåpet ut innan:
 
 
Inte ful färg innan men jag vill att det ska bli lite mer harmoniskt och inte så spretigt med en massa olika färger i vardagsrummet.
 
Jag hann typ halvvägs med skåpen när ena färgen tog slut så jag har behövt beställa mer som kom med posten idag, så nu ska jag försöka färdigställa projektet och hoppas jag blir klar innan jul i alla fall.
Slutresultatet utlovas på bild senare.
 
Glad eller god advent, tänd ett ljus och släck det sen, alternativt använd batteriljus eller håll ljuset i handen med en pappring runt, som en tärna så glömmer du inte att släcka det sen:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, Julpyssel, Virkat | Jul, Julklappar, Julpyssel, Måla, Presentinslagning, Virka Stjärnor | | Kommentera |
Upp