Man kan aldrig julpyssla för tidigt

Pyssla och skapa saker kan man ju göra hela året men det är som om man får ett extra sug nu när det börjar bli mörkt å kallt ute, man vill bara kura ihop sig och göra varma stickade saker innomhus, eller något annat mysigt.
 
Julpyssel är ett mysigt pyssel och julgranspynt är en favorit! Jag samlar också en del på fina gamla julgranskulor i glas med målad decor, glitter å sånt.
 
Pappersbollen med blommor gjorde jag för ett tag sen, klicka på bilden så kommer du till inlägget.
 
  
 
Nu håller jag på med en annan modell som jag gjort en massa av förr men nu i lite ny tappning med handmålat papper.
 
Jag tänkte eventuellt prova lägga upp dessa på Etsy. Jag har ganska nyss startat min affär där och i ärlighetens namn är jag inte helt på det klara med hur allt fungerar men jag tar det som det kommer om någon skulle vilja köpa något.
 
Det jag har förstått är att det verkar vara ganska svårt att bara få synas på Etsy då det är många säljare och de produkter som kommer upp i sökningarna är de mest etablerade affärerna/produkterna, men man kan ju testa i alla fall tänkte jag.
 
Ännu har jag bara lagt upp två artiklar men vill lägga ut mer när tid finns.
 
Och så till en annan modell a'la julgranspynt.
 
 
Kanske finare än den förra men tar lite mer tid att göra då man måste vika lite mer och vara mer nogrann med limningen.
 
 
Titta gärna in i min Etsy affär, det skulle vara kul om jag i alla fall kunde se på statistiken att någon har sett mig där, känns ju lite ensamt nu med 1 visning... Men jag har inte tappat hoppet!
 
På min instagram har jag lagt ut en bild på min något stökiga arbetsplats.
 
Tack för att du läser!
 
 
Allmänt, Julpyssel, Papperspyssel | Etsy, Julgranskulor, Julpyssel, Origami, Papperspyssel | | En kommentar |

Plocka kottar och sånt

Nu när det är sånt här härligt (och lite väl regningt) väder blir man ju så sugen på att plocka kottar, ljung, enris, kvistar och bara gå loss och göra nått slags höstarrangemang i nån kruka eller nått. Jag har dock inte kommit så långt än.
 
I våra fönster står just nu pelargoner som nu är i ett skifte där de håller på att gå från fina kraftiga och blommande växter till att bli späda, gängliga tingeltangel med några enstaka blad.
 
Här är en av sommarens sista blommorna från en Great Bricett.
 
 
Det är lite svårt att veta vad man ska göra av pelargonerna under vintern när man bor i lägenhet. Jag brukar låta dom stå kvar i fönstren men dom blir ju inte så roliga under den mörkaste tiden men det får man ta.
 
 
Här är några blommor som är enklare att ta hand om.
 
 
 
 
 
     
 
Boken "Paper to petal" är en jättefin bok om man gillar papperspyssel, Det finns massor med fina bilder och beskrivningar till olika sorters blommor och alla är jättefina. Jag har gjort några vallmo från boken i lite olika färger. I boken beskrivs olika typer av papper och material man kan behöva till blommorna, det mesta jag använt är ståltråd silkespapper och kräppapper. 
 
Liljekonvaljen har jag gjort med hjälp av denna video.
 
 
Vi får se hur det går med höstarrangemagent.
 
 
 
 
 
Allmänt, Papperspyssel | | Kommentera |

Brev med tofs

Idag har jag inte fått så mycket gjort men ändå lite vikande och tillskärande av papper. Jag har under den senaste tiden gjort lite egenmönstrat papper med vattenfärg å här är lite brev som jag vikt av dessa.
 
 
Jag har använt vanligt a4 skrivarpapper. Med pensel målade/svätte jag vattenfärg. Provade även att klippa lite mönster i en vanlig disksvamp och "stämplade" med färg. 
 
 
Färgerna är av märket Pelikan, vet inte om de tillverkas längre men de fina med dom är att det finns en guld- och en silverfärg som skimrar fint.
Till breven har jag efter målning delat papperen på mitten.
 
 
Breven har sedan fått ett utstansat hjärta med en tofs av lintråd och ett kort med guldkant.
 
 
Vad ska jag nu ha dessa till? Ja det spelar ingen roll, kul är det att göra dom.
Jag kan verkligen rekomendera att prova sig fram med vattenfärg och göra enkla mönster på papper. Man kan sedan använda dessa till en massa saker som origami, presentinslagning och annat pyssel. Man kan prova allt möjligt att stämpla mönster med, och man kan även vika och doppa papper i färg för att få lite vik-batik känsla.
 
På min instagram Lunmarked kan du se origami bollar gjorda i samma papper och andra pyssliga saker.
 
 
Allmänt, Papperspyssel | Origami, Papperspyssel | | Kommentera |
Upp